Kefalonia heeft in mijn ogen misschien wel de mooiste stranden van Griekenland. Myrtos Beach is een bekende, Petani Bay ook. Daar vind je azuurblauw kristalhelder water en het echte tropische gevoel. Maar helaas hebben meer mensen dat ontdekt en ben je daarom op die stranden nooit echt alleen. Een stuk rustiger is het bij het strand van Vrahinari Beach. Eerlijk waar: dit is ook écht een prachtig stukje Kefalonia.
Elke keer als ik het strand bezoek staan de rieten parasols en de bedjes al klaar in de zon. Af en toe gaat er een bootje voor anker in de baai, komen de Griekse families rustig het strand op gelopen met hun koelbox en dobbert het blauwe water zacht. Kortom: een heel fijn strand met goudkleurig zand, waar je wilt blijven tot de lucht rood kleurt en de zon in de zee is gezakt. Wie houdt van spectaculaire zonsondergangen, kan hier zijn hart ophalen. Benodigdheden: een kleedje, een flesje wijn, brood en wat echte Griekse olijfdip.
Eenmaal thuis probeer ik nog lang het fijne gevoel van deze Griekse zomeravonden vast te houden. Daarom maak ik thuis ook nog vaak de Griekse olijfdip. Het brengt me helemaal terug naar de avonden op het strand onder de Griekse zon! Een aardige Griek verklapte mij dat zo’n dip helemaal niet moeilijk is om te maken. En hij had gelijk!
Ingrediënten
100 gram gemengde olijven, zwart en groen
5 eetlepels pijnboompitten
3 takjes verse basilicum
5 eetlepels olijfolie
Peper en zout
1 flinke teen knoflook
Bereidingswijze
Hak alle ingrediënten fijn. Zorg hierbij dat de structuur behouden blijft en dat het geen fijne pasta wordt. Doe een eetlepel olijfolie in een schaaltje. Schep de dip er bij. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met brood!
Laat je het weten als je dit receptje hebt geprobeerd?
Deel jouw creatie met #kokenmeteliza
En volg mij op Instagram!
Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.
Kefalonia heeft in mijn ogen misschien wel de mooiste stranden van Griekenland. Myrtos Beach is een bekende, Petani Bay ook. Daar vind je azuurblauw kristalhelder water en het echte tropische gevoel. Maar helaas hebben meer mensen dat ontdekt en ben je daarom op die stranden nooit echt alleen. Een stuk rustiger is het bij het strand van Vrahinari Beach. Eerlijk waar: dit is ook écht een prachtig stukje Kefalonia.
Elke keer als ik het strand bezoek staan de rieten parasols en de bedjes al klaar in de zon. Af en toe gaat er een bootje voor anker in de baai, komen de Griekse families rustig het strand op gelopen met hun koelbox en dobbert het blauwe water zacht. Kortom: een heel fijn strand met goudkleurig zand, waar je wilt blijven tot de lucht rood kleurt en de zon in de zee is gezakt. Wie houdt van spectaculaire zonsondergangen, kan hier zijn hart ophalen. Benodigdheden: een kleedje, een flesje wijn, brood en wat echte Griekse olijfdip.
Eenmaal thuis probeer ik nog lang het fijne gevoel van deze Griekse zomeravonden vast te houden. Daarom maak ik thuis ook nog vaak de Griekse olijfdip. Het brengt me helemaal terug naar de avonden op het strand onder de Griekse zon! Een aardige Griek verklapte mij dat zo’n dip helemaal niet moeilijk is om te maken. En hij had gelijk!
Ingrediënten
100 gram gemengde olijven, zwart en groen
5 eetlepels pijnboompitten
3 takjes verse basilicum
5 eetlepels olijfolie
Peper en zout
1 flinke teen knoflook
Bereidingswijze
Hak alle ingrediënten fijn. Zorg hierbij dat de structuur behouden blijft en dat het geen fijne pasta wordt. Doe een eetlepel olijfolie in een schaaltje. Schep de dip er bij. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met brood!
Laat je het weten als je dit receptje hebt geprobeerd?
Deel jouw creatie met #kokenmeteliza
En volg mij op Instagram!
Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.
Gerelateerde berichten